Wat is LEI-zoeken?

lei search

Heb je een Legal Entity Identifier nodig? Dan is LEI Search misschien wel de beste oplossing voor u!


Wat is LEI-zoeken?

LEI-search.info biedt de belangrijkste informatie als het gaat om Legal Entity Identifier aanbieders. Potentiële klanten kunnen gemakkelijk de meest geschikte LEI-code-aanbieder vinden op basis van de prijs van de LEI-code, de gemiddelde verwerkingstijd van de LEI-code, de betaalmethoden of de taal van de website. De tabel van de Legal Entity Identifier is sorteerbaar op basis van registratieprijs, verlengingsprijs of op basis van de gemiddelde verwerkingstijd.

LEI-search.info heeft de waardevolle informatie over LEI-aanbieders verzameld en brengt deze naar buiten voor mensen die geïnteresseerd zijn in een LEI-code, voor eenvoudig gebruik. LEI-zoeken kan u tijd en geld besparen!

Bezoek LEI-Search.info en vind de juiste Legal Entity Identifier provider!

Hoe LEI-zoeken gebruiken?

LEI PROVIDERS

LEI-search.info “LEI providers” web sectie van de pagina leidt de gebruiker (wanneer erop geklikt is) naar de tabel van een Legal Entity Identifier provider waar het mogelijk is om een handig overzicht te krijgen van alle LEI code providers die momenteel op de markt zijn. Gebruikers moeten het land kiezen waar men een LEI-code wil verkrijgen. Vervolgens filtert de LEI providers tabel alle LEI code providers voor het geselecteerde land uit de tabel.

In de eerste kolom van de tabel van de Legal Entity Identifier staat de naam van het LEI-providerbedrijf. Door op de naam van het bedrijf te klikken, komt u automatisch op de website van die provider terecht. De volgende kolom toont de talen van de webpagina.

De eerste sorteerbare categorie is de derde kolom en toont de gemiddelde verwerkingstijd. Door op die categorie te klikken, krijgt u de resultaten te zien van langzaamste naar snelste of omgekeerd. Snelle verwerkingstijd betekent dat u uw LEI-code in minder dan 24 uur krijgt, de gemiddelde tijd staat voor 24h-48 uur en langzaam betekent meer dan 48 uur.

Kolommen 4-7 tonen de prijzen van de Legal Entity Identifier voor elk bedrijf. Het is belangrijk op te merken, dat de getoonde prijzen zijn zonder BTW. Door op de gewenste categorie te klikken kunt u de goedkoopste of duurste LEI aanbieders zien. In de laatste kolom van de tabel ziet u de betaalmethoden die de aanbieders gebruiken.

LEGAL ENTITY IDENTIFIER RICHTLIJNEN en FAQ’s

LEI-search.info “Richtlijnen” web sectie van de pagina toont enkele tips voor het kiezen van uw juridische entiteit Identifier provider. Als u nog nooit een LEI-code hebt gekocht en er niet veel over weet, dan is er een aantal belangrijke informatie over het kiezen van een LEI-code. Als u zich nog steeds zorgen maakt over de LEI-code, aarzel dan niet om contact op te nemen met LEI Search. De contactgegevens kunt u vinden via het menu “Contacteer ons”.

FAQ staat voor veel gestelde vragen. Daar vindt u de meest gestelde vragen over LEI-code. Bekijk de vragen en misschien krijgt u een antwoord op uw probleem!

LEI LOOKUP

LEI-Search.info biedt ook een LEI-zoekfunctie (of LEI Lookup-functie), waarbij een gebruiker kan zoeken naar bedrijven met actieve LEI-codes of de geldigheid van de LEI-code kan controleren.

Om resultaten te krijgen moet u een geldige LEI-code of bedrijfsnaam in de LEI-zoekbalk invoeren. Wanneer u uw bedrijf gevonden heeft, kunt u meer details over dat bedrijf zien door op de bedrijfsnaam te klikken. Daar ziet u details zoals de geldigheid van de LEI-code, adres, registratiegegevens en meer.

Hoe kun je in Nederland een LEI-nummer aanvragen?

Het aanvragen van een legal entity identifier (LEI) is echt heel eenvoudig. Volg gewoon de hieronder beschreven stappen en jouw LEI-nummer zal binnen 1-24 uur naar je worden toegestuurd.


90% van de aanvragers ontvangt de LEI-nummer binnen 2 uur.

Bekijk hier hoe je in Nederland een LEI-nummer aanvraagt. Scroll naar beneden en bekijk de stapsgewijze handleiding.
De snelste manier om een LEI-nummer te verkrijgen:
Als je meer wilt weten over ons LEI-aanvraagproces en je hebt een bedrijf zonder moedermaatschappij, lees dan sectie één – vereenvoudigde LEI-aanvraag voor een entiteit zonder moedermaatschappij.
Als je wel een moedermaatschappij hebt en je wilt graag meer weten over ons LEI-aanvraagproces, lees dan een sectie twee – LEI-aanvraag voor een entiteit met een moedermaatschappij.

Vereenvoudigde LEI-aanvraag voor een entiteit zonder moedermaatschapij

STAP EEN: vul het LEI-aanvraagformulier in

Om een nieuw LEI-nummer aan te kunnen vragen, moet je eerst de lege velden op het LEI-aanvraagformulier voor nummerregistratie invullen:

Vervolgens vragen we je, na het invullen van het formulier, om een paar vragen over jouw bedrijf te beantwoorden.

Vraag 1: Is het adres van het hoofdkantoor identiek aan het officiële adres?

Als het adres van het hoofdkantoor identiek is aan het wettelijke adres van het bedrijf, klik dan op “JA” en ga verder met vraag 2.

Is het adres van het hoofdkantoor identiek aan het officiële adres?

Als het adres van het hoofdkantoor anders is dan het wettelijke adres van de entiteit, klik dan op “NEE” en voer op de onderstaande regel het adres van het hoofdkantoor in.

Is het adres van het hoofdkantoor identiek aan het officiële adres?

Vraag 2: Is meer dan de helft (>50%) van de onderneming in handen van een andere onderneming?

Als minder dan 50% van jouw bedrijf eigendom is van een ander bedrijf, klik je op “NEE” en ga je verder met vraag 3. Als méér dan 50% van jouw bedrijf wel in het bezit is van een ander bedrijf, ga dan verder met vraag 2 – LEI-aanvraag voor een entiteit met een moedermaatschappij.

Is de onderneming in handen van een andere onderneming? (>50%)

 

Tot slot, door te klikken op BEVESTIGEN en DOORGAAN accepteer je de Algemene Voorwaarden van LEIRegister en geef je ons toestemming om een LEI-nummer aan te vragen en om contact met je op te nemen voor het geval we jouw handtekening nodig hebben.

 

STAP TWEE: Gegevensvalidatie

Kies de registratieperiode voor LEI

Voordat je uitcheckt, vragen we je om jouw registratieperiode voor LEI te selecteren.
Je kunt door op de knop te klikken, kiezen voor een registratieperiode van één, drie of vijf jaar.

 Gelieve uw LEI periode te kiezen uit de onderstaande lijst en ga verder naar de afrekenpagina.

Je kunt betalen met een creditcard of met PayPal en jouw LEI-aanvraag zal, zodra de betaling is ingediend, worden verwerkt.

BEDANKT VOOR UW LEI AANVRAAG!

STAP DRIE: Bevestiging

Binnen 1-24 uur sturen we je de bevestiging samen met je LEI-nummer naar het opgegeven e-mailadres. De gemiddelde levertijd is 3-4 uur.
Na ontvangst van het bevestigingsbewijs, kun je door eenvoudig jouw LEI-nummer of bedrijfsnaam in te voeren op onze LEI-zoekpagina of op onze startpagina in de rechterbovenhoek de validiteit van het LEI-nummer controleren.

LEI-zoekpagina:

Klik op de startpagina van LEIRegister op de zoekknop die je naar de LEI-zoekpagina zal leiden. Je kunt nu de validiteit van jouw LEI-nummer controleren door eenvoudig te scrollen of jouw LEI-nummer of bedrijfsnaam in te typen.

LEI ZOEKEN

Startpagina:

Bovendien kun je op onze startpagina de validiteit van jouw LEI-nummer controleren.
Je kunt dat doen door op de startpagina jouw LEI-nummer of bedrijfsnaam in de zoekbalk in de rechterbovenhoek in te voeren.

Startpagina

En dat is alles!
Nu weet je hoe je jouw LEI-nummer niet in dagen maar in slechts uren kunt verkrijgen!

LEI-aanvraag voor een entiteit met een moedermaatschappij

STAP EEN: Vul het LEI-aanvraagformulier in

Om een nieuw LEI-nummer aan te kunnen vragen, moet je eerst de lege velden op het LEI-aanvraagformulier voor nummerregistratie invullen:

Vervolgens vragen we je, na het invullen van het formulier, om een paar vragen over jouw bedrijf te beantwoorden.

Vraag 1: Is het adres van het hoofdkantoor identiek aan het officiële adres?

Als het adres van het hoofdkantoor identiek is aan het wettelijke adres van het bedrijf, klik dan op “JA” en ga verder met vraag 2.

Is het adres van het hoofdkantoor identiek aan het officiële adres?

Als het adres van het hoofdkantoor anders is dan het wettelijke adres van de entiteit, klik dan op “NEE” en voer op de onderstaande regel het adres van het hoofdkantoor in.

Is het adres van het hoofdkantoor identiek aan het officiële adres?

Vraag 2: Is meer dan de helft (>50%) van het bedrijf in handen van een ander bedrijf?

Als jouw bedrijf voor minder dan 50% eigendom is van een ander bedrijf, klik je op “NEE” en ga je verder met vraag 8 (sla vraag 3-7 over).

Is de onderneming in handen van een andere onderneming? (>50%)

Als méér dan 50% van jouw bedrijf in handen is van een ander bedrijf, klik je op “JA” en ga je verder met vraag 3.

Vraag 3: Consolideert de moedermaatschappij financiële overzichten/jaarverslagen?

Als het antwoord op de bovenstaande vraag negatief is, klik dan op “NEE” en ga verder met vraag 8 (sla vraag 4-7 over).

Consolideert de moedermaatschappij de financiële verklaringen/het jaarverslag

Als de financiële overzichten/jaarverslagen van de moedermaatschappij worden geconsolideerd, klik dan op “JA” en ga verder met vraag 4.

Vraag 4: Welke aanvullende informatie over de moedermaatschappij van de entiteit moet ik overleggen?

Als je geen aanvullende informatie over de moedermaatschappij van de entiteit kunt overleggen, klik je op “NEE”.

Ik zal details van de moedermaatschappij verstrekken

Daarnaast vragen we je om een reden te geven waarom je geen details over het moedermaatschappij kunt verstrekken. Selecteer de meest geschikte optie uit de lijst en ga verder met vraag 8 (sla vraag 5-7 over).

Reden voor het niet verstrekken van details

Als je details over de moedermaatschappij van de entiteit kunt geven, klik je op “JA” en ga je verder met vraag 5.

Vraag 5: Welke aanvullende informatie over de moedermaatschappij moet ik verstrekken?

Vul de lege velden op het formulier van het moedermaatschappij in. Bijkomende informatie die nodig is: de naam van de moedermaatschappij, het adres, de boekhoudperiode en de datum waarop de moeder-dochterrelatie voor het eerst is gestart. Daarnaast vragen we je om documenten up te loaden die deze relatie bewijzen. Je kunt nu naar vraag 6 gaan.

Informatie over de moederbedrijf

Vraag 6: Is de moedermaatschappij na consolidatie ook de uiteindelijke moedermaatschappij?

Als het antwoord op de bovenstaande vraag “JA” is, klik dan op de betreffende knop en ga naar vraag 8 (sla vraag 7 over).
Als de moedermaatschappij na consolidatie niet de uiteindelijke moedermaatschappij is, klik dan op “NEE” en ga naar vraag 7.

Vraag 7: Welke aanvullende informatie over de ultieme moedermaatschappij moet ik verstrekken?

Vul de lege velden in van het formulier van de uiteindelijke moedermaatschappij. Aanvullende informatie die nodig is: de naam van de moedermaatschappij, het adres, de boekhoudperiode en de datum waarop de moeder-dochterrelatie voor het eerst is gestart. Daarnaast vragen we je om de geconsolideerde financiële overzichten te uploaden om de relatie te bewijzen. Je kunt nu naar vraag 8 gaan.

Informatie over de moederbedrijf

Tot slot, door te klikken op BEVESTIGEN en DOORGAAN, accepteer je de Algemene Voorwaarden van LeiRegister en geef je ons toestemming om een LEI-nummer aan te vragen en om contact met je op te nemen voor het geval we jouw handtekening nodig hebben.

STAP TWEE: Gegevensvalidatie

Kies verlengingsperiode voor LEI

Voordat je uitcheckt, vragen we je om jouw verlengingsperiode voor LEI te selecteren.
Je kunt, door op de juiste periode te klikken. Je kunt kiezen voor een verlengingsperiode van één, drie of vijf jaar.

 Gelieve uw LEI periode te kiezen uit de onderstaande lijst en ga verder naar de afrekenpagina.

Betaling & gegevensvalidatie:
Je kunt met een creditcard of met PayPal betalen en jouw LEI-aanvraag zal, zodra de betaling is ingediend, worden verwerkt.

BEDANKT VOOR UW LEI AANVRAAG!

STAP Drie: Bevestiging

Binnen 1-24 uur sturen we je de bevestiging samen met je LEI-nummer naar het opgegeven e-mailadres. De gemiddelde levertijd is 3-4 uur.
Na ontvangst van het bevestigingsbewijs, kun je door eenvoudig jouw LEI-nummer of bedrijfsnaam in te voeren op onze LEI-zoekpagina of op onze startpagina in de rechterbovenhoek de validiteit van het LEI-nummer controleren.

LEI-zoekpagina:

Klik op de startpagina van LEIRegister op de zoekknop die je naar de LEI-zoekpagina zal leiden. Je kunt nu de validiteit van jouw LEI-nummer controleren door eenvoudig te scrollen of jouw LEI-nummer of bedrijfsnaam in te typen.

LEI ZOEKEN

Startpagina:

Bovendien kun je op onze startpagina de validiteit van jouw LEI-nummer controleren.
Je kunt dat doen door op de startpagina jouw LEI-nummer of bedrijfsnaam in de zoekbalk in de rechterbovenhoek in te voeren.

Zo makkelijk is het!
Nu weet je hoe je je LEI-nummer niet in dagen maar slechts in uren kunt verkrijgen!

LEI Register en RapidLEI kondigen officieel hun samenwerking aan

Londen, VK en Tallinn, Estland. 10 januari 2019 - LEI Register, een leider in de verlening en het beheer van Legal Entity Identifiers (LEIs), en RapidLEI, een volledig erkend LEI-verstrekker gespecialiseerd in de automatisering van de LEI uitgifteprocedure, kondigen vandaag hun samenwerking aan. LEI Register zal LEIs aanbieden die werden uitgegeven door RapidLEI om de registratie van LEIs te versnellen en betrouwbaarder te maken voor hun internationale klanten. Continue reading...